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Registros recuperados : 24 | |
3. | | RIBEIRO, A. B.; TEIXEIRA, W. G.; MACEDO, R.; MORAES, C. P.; NEVES, E. G. A penetrometria nos estudos de solos arqueológicos: experimentos, avaliações, e interpretações de resultados nas terras pretas de índio do Sítio Antônio Galo - Iranduba - Amazônia Central brasileira. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE LA CIENCIA DEL SUELO, 18., 2009, San Jose, Costa Rica. Suelo... raíz de nuestro futuro. San Jose: Sociedad Latinoamericana de la Ciencia del Suelo, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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4. | | RIBEIRO, A. B.; BRANDT, S. A.; PANIAGO, E.; AAD NETO, A.; SILVA, J. B. da. Relações estruturais de oferta de cana-de-açúcar. Experientiae, Viçosa, MG, v. 25, n. 1, p. 1-17, jan. 1979. il. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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5. | | ALVES, V. S.; SOARES, A. B. A.; COUTO, G. S. do; RIBEIRO, A. B. B.; EFE, M. A. Aves do Arquipélago dos Abrolhos, Bahia, Brasil. Ararajuba, v. 5, n. 2, p. 209-218, 1997. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | DAADDY, M. D. V.; SANTOS, C.; BRANDÃO, R. M. L.; AMANAJÁS, R. D.; RIBEIRO, A. B. N. Pesca do apaiari, Astronotus ocellatus (Agassiz, 1831), e perfil socioeconômico dos pescadores artesanais de uma região da Amazônia brasileira. Boletim do Museu Paraense Emílio Goeldi. Ciências Humanas, v. 11, n. 2, p. 363-378, maio/ago. 2016. Biblioteca(s): Embrapa Amapá. |
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10. | | CHIMENEZ, V. de O.; LIMA, N. R. de C.; SANTOS, P. M.; RIBEIRO, A. B.; ALENCAR, M. M. de; CRUZ, G. M. da. Comportamento em pastejo no verão de bovinos de grupos genéticos com níveis de adapatação às condições tropicais. In: ENCONTRO ANUAL DE ETOLOGIA, 26, 2008, Poços de Caldas. Anais... Poços de Caldas: SBEt, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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11. | | CHIMENEZ, V. de O.; LIMA, N. R. de C.; SANTOS, P. M.; RIBEIRO, A. B.; ALENCAR, M. M. de; CRUZ, G. M. da; TULLIO, R. R.; BARICHELLO, F. Estudo preliminar da análise da reatividade de bovinos de diferentes grupos genéticos. In: ENCONTRO ANUAL DE ETOLOGIA, 26, 2008, Poços de Caldas. Anais... Poços de Caldas: SBEt, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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12. | | SARTORI. L.; RIBEIRO, A. B.; PAÇO, A. L.; BORGES, J. C. S. B.; CAETANO, Z.; ALMEIDA, A. C.; ESTEVES, S. N.; ALENCAR, M. M. de. Haircoat characteristics evaluation of ewes from different genetic groups. In: CONGRESSO DE LA ASOCIACION LATINO AMERICANA DE PRODUCCION ANIMAL, 24.; CONGRESO DE LA SOCIEDAD CHILENA DE PRODUCTION ANIMAL SOCHIPA A. G., 2015, Puerto Varas. anales... Puerto Varas: ALPA : SOCHIPA A. G., 2015. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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13. | | OLIVEIRA, C. C. DE; DELMONDES, T. C.; RIBEIRO, A. B. A.; FERNANDES, L. M.; BUNGENSTAB, D. J.; MACEDO, M. C. M.; ALMEIDA, R. G. de. Performance of Brachiaria cultivars in integrated systems in the initial stage of establishment. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 4., CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS INTEGRADOS DE PRODUÇÃO AGROPECUÁRIA, 3., ENCONTRO DE SISTEMAS INTEGRADOS DE PRODUÇÃO AGROPECUÁRIA NO SUL DO BRASIL, 7., Bento Gonçalves, 2023. Anais... IV ICLS. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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14. | | OLIVEIRA, C. C. DE; DELMONDES, T. C.; RIBEIRO, A. B. A.; FERNANDES, L. M.; BUNGENSTAB, D. J.; MACEDO, M. C. M.; ALMEIDA, R. G. de. Performance of Panicum maximum cultivars in integrated systems in the initial stage of establishment. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON INTEGRATED CROP-LIVESTOCK SYSTEMS, 4., CONGRESSO BRASILEIRO DE SISTEMAS INTEGRADOS DE PRODUÇÃO AGROPECUÁRIA, 3., ENCONTRO DE SISTEMAS INTEGRADOS DE PRODUÇÃO AGROPECUÁRIA NO SUL DO BRASIL, 7., Bento Gonçalves, 2023. Anais... IV ICLS. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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15. | | SILVEIRA, T. F. F. da; SOUZA, T. C. L. de; CARVALHO, A. V.; RIBEIRO, A. B.; KUHNLE, G. G. C.; GODOY, H. T. White açaí juice (Euterpe oleracea): Phenolic composition by LC-ESI-MS/MS, antioxidant capacity and inhibition effect on the formation of colorectal cancer related compounds. Journal of Functional Foods, v. 36, p. 215-223, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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16. | | DAL SANTO, A.; LEITE, F.; VALENTINI, F. D. A.; PAGNUSSAT, H.; ANIECEVSKI, E.; HOINOSKI, G.; MIS, G.; MONTAGNA, M. F.; TALIAN, L. E.; RIBEIRO, A. B.; SILVA. A. S. da; TAVERNARI, F. de C.; PETROLLI, T. G. Avaliação da utilização de óleos essenciais de canela, orégano e eucalipto via água de bebida para frangos de corte. Research, Society and Development, v. 10, n. 8, ed. e11210817007, 2021. Artigo publicado também na Avicultura Industrial, Itu, n. 8, ed. 1322, ano 114, p. 34-41, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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17. | | PAÇÓ, A. N.; BERALDO, M. C. D.; RIBEIRO, A. B. R.; IBELLI, A. M. G.; GIGLIOTI, R.; CHAGAS, A. C. de S.; OLIVEIRA, M. C. de S.; OLIVEIRA, H. N. de. Avaliação de comportamento entre matrizes de ovinos de dois grupos genéticos no sistema de regime de pastagem. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 3., 2011, São Carlos. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2011 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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18. | | GUIMARAES, R. dos R.; PEREIRA, M. C. N.; CARNEIRO, E. de F.; ROCHA, A. S. N. da C.; RIBEIRO, A. B. de S.; LIMA, A. R. de S.; SOUZA, S. R. dos S. Projeto Manarosa: transferência de tecnologia para a agricultura familiar pautada nos princípios da sustentabilidade ambiental, econômica e social. In: SEMINÁRIO PRODUTIVIDADE AGROPECUÁRIA E BENEFÍCIOS SOCIOAMBIENTAIS DAS PESQUISAS DA EMBRAPA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 1., 2011, Manaus. Anais... Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2011. p. 80-87. (Embrapa Amazônia Ocidental. Documentos, 88). Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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19. | | SOUSA, M. A. A. B. de; CASTRO, D. C.; RIBEIRO, A. B. de S.; SOUSA, A. de A. S. e; ALVES, F. P.; SILVA, L. M. O. da; ABREU, A. L. de; MAIA, J. L. de S.; SANTOS, F. L. dos; SILVEIRA, I. B. da; SANTOS, A. dos. CARTILHA Cipa: uma comissão em sua defesa. Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2003. 9 p. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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20. | | MARQUES, R. de A.; TAVERNARI, F. de C.; PAGNUSSATT, H.; TALIAN, L. E.; DAL SANTO, A.; RIBEIRO, A. B.; LIMA, M de; FRANCESCON, S.; LEITE, F.; MIS, G.; HOINOSKI, G.; ZACCARON, G.; FABIANI, L. M.; PEZZINI, D.; SILVA. A. S. da; PETROLLI, T. G. Interação entre vacinas vivas atenuadas para coccidiose e compostos fitogênicos no desempenho de frangos de corte. Avicultura Industrial, Itu, ed. 1305, ano 112, n. 01, p. 16-21, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves. |
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Registros recuperados : 24 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
05/10/2017 |
Data da última atualização: |
20/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVEIRA, T. F. F. da; SOUZA, T. C. L. de; CARVALHO, A. V.; RIBEIRO, A. B.; KUHNLE, G. G. C.; GODOY, H. T. |
Afiliação: |
Tayse Ferreira Ferreira da Silveira, UNICAMP/University of Reading; Thais Cristina Lima de Souza, UNICAMP; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; Alessandra Braga Ribeiro, UFPI; Gunter G. C. Kuhnle, University of Reading; Helena Teixeira Godoy, UNICAMP. |
Título: |
White açaí juice (Euterpe oleracea): Phenolic composition by LC-ESI-MS/MS, antioxidant capacity and inhibition effect on the formation of colorectal cancer related compounds. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Functional Foods, v. 36, p. 215-223, 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.jff.2017.07.001 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The phenolic compounds profile, the antioxidant capacity towards reactive oxygen species and the capacity to inhibit the nitrosation reaction (under simulated gastric environment) of white açaí (Euterpe oleracea) was investigated for the first time. The effect of time and ethanol concentration on the phenolic compounds extraction of white açaí was evaluated through a central composite design 22, using total phenolic compounds as response. Optimum conditions were 10 min extraction, 35:65 ethanol:water v/v. The phenolic profile was analysed by ultra-high performance liquid chromatography with electrospray ionisation and triple-quadrupole mass spectrometer in tandem (LC-MS/MS). White açaí contained vanillic acid and the isomers orientin and isoorientin as major phenolic compounds. In addition, the sample showed scavenging capacity towards ROO and HOCl. Lastly, it exhibited capacity for inhibiting nitroso compounds formation, suggesting a potential protective effect of white açaí towards the formation of colorectal cancer-related compounds derived from red meat intake. |
Palavras-Chave: |
Açaí branco; Capacidade antioxidante; Compostos fenólicos. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01905naa a2200229 a 4500 001 2076758 005 2022-05-20 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.jff.2017.07.001$2DOI 100 1 $aSILVEIRA, T. F. F. da 245 $aWhite açaí juice (Euterpe oleracea)$bPhenolic composition by LC-ESI-MS/MS, antioxidant capacity and inhibition effect on the formation of colorectal cancer related compounds.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe phenolic compounds profile, the antioxidant capacity towards reactive oxygen species and the capacity to inhibit the nitrosation reaction (under simulated gastric environment) of white açaí (Euterpe oleracea) was investigated for the first time. The effect of time and ethanol concentration on the phenolic compounds extraction of white açaí was evaluated through a central composite design 22, using total phenolic compounds as response. Optimum conditions were 10 min extraction, 35:65 ethanol:water v/v. The phenolic profile was analysed by ultra-high performance liquid chromatography with electrospray ionisation and triple-quadrupole mass spectrometer in tandem (LC-MS/MS). White açaí contained vanillic acid and the isomers orientin and isoorientin as major phenolic compounds. In addition, the sample showed scavenging capacity towards ROO and HOCl. Lastly, it exhibited capacity for inhibiting nitroso compounds formation, suggesting a potential protective effect of white açaí towards the formation of colorectal cancer-related compounds derived from red meat intake. 653 $aAçaí branco 653 $aCapacidade antioxidante 653 $aCompostos fenólicos 700 1 $aSOUZA, T. C. L. de 700 1 $aCARVALHO, A. V. 700 1 $aRIBEIRO, A. B. 700 1 $aKUHNLE, G. G. C. 700 1 $aGODOY, H. T. 773 $tJournal of Functional Foods$gv. 36, p. 215-223, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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